Vang Avløserlag

Årets avløser Oppland 2018

Nok en gang er vi i Vang Avløysarlag SA, så heldige å ha årets avløser i Oppland. I år er det vår fantastiske Lukasz Kamil Wrobel. Han har vært ansatt hos oss i 9 år, hvorav de siste 6 nesten 7 år som fast Ringavløser.

 

Som en liten forklaring for de av dere som ikke vet, så er det årlig på NLT (Norske landbrukstjenester) og alle tilknyttede avløserlags høstsamling, kåring av årets avløser for hvert fylke i landet. Hvorpå de vinnende avløserne blir gjort litt ekstra stas på, som en takk for trofast og dedikert tjeneste helst med det lille ekstra. Det er festmiddag gjerne med følge, egen avløsersang (som vel ikke nødvendigvis låter så vakkert, men i alle fall sang er det), blomster, diplom og klokke. NLT sentralt (Rosendal) står for arrangementet og deltagere er Daglig ledere, Styreledere, noen øvrige ansatte i administrasjon av Avløserlag/Landbrukstjenester og da de vinnende avløserne. Det vil si ca 200 som deltar årlig!

 

Vang Avløysarlag hadde også årets avløser for bare 2 år siden, altså i 2016. da var det Leif Remmen som gikk av med seieren. Vi hadde til og med den aller første årets avløser som ble kåret når ordningen startet i år 2000, da var det kåring av årets avløser for hele landet og det var ingen ringere enn Geoline Van Kuyk. Da het det ikke NLT, men Norske Avløserlag og Maskinringer.

 

Lurer på hvor mange som vet hvor avhengig vi bønder er av pålitelige og flinke folk for å kunne reise på ferie/ta en fridag eller to og skru av knappen. Eller når sykdom/skade rammer, har det vært mang en fortvilet bonde for hvem skal gi dyra mat, melke, måke osv, hvor godt er det ikke da når man tar en telefon til Vang Avløysarlag, og innen neste fjøsstell tropper en Landbruksvikar eller en annen høyst kapabel avløser opp. Jo det skal jeg si dere, det er fantastisk!

 

Så en stoor takk til alle dere avløsere, som alltid stiller opp.

 

Avslutningsvis må vi vel ha lov til å si at vi er veldig stolte av alle våre fantastiske avløsere, og særlig nå da

ÅRETS AVLØSER FOR OPPLAND 2018 LUKASZ KAMIL WROBEL!